Alfa Romeo 4C Forums banner

Kolejny Spider Hardtop?

6.8K views 57 replies 32 participants last post by  AlfaMug  
#1 ·
Powodem, dla którego pytam, jest to, że kilka osób i ja myśleliśmy o zrobieniu około 10 sztuk przy użyciu nowej technologii.

#9 ·
Z ciekawości, czy ktoś jest zainteresowany tańszym, trwalszym, lżejszym, lepiej izolowanym, ale prawdopodobnie nie tak ładnym hardtopem z włókna węglowego do 4C Spider?

Powodem, dla którego pytam, jest to, że kilka osób i ja myśleliśmy o zrobieniu około 10 sztuk przy użyciu nowej technologii.
Nowa technologia? Potrzebuję szczegółów i przewidywanej ceny.

🙏Proszę, 4c nie potrzebuje dużej osłony przeciwdeszczowej i widząc inne opcje (teraz wycofane), proszę, proszę, zrezygnuj z osłony przeciwdeszczowej i zachowaj czyste linie🙏

#14 ·
Całkowicie zgadzam się z listwą przeciwdeszczową i uzyskaniem gładszej krawędzi.

Dwa inne oczywiste obszary to wypełnienie luki w przedniej części dachu i ramie przedniej szyby. Niektóre samochody potrzebują trochę wypełniacza, a inne większej luki ze względu na zmienność w produkcji naszych samochodów. Drugim obszarem, który naprawdę chcę naprawić, jest luka, w której przednia szyba, przód bocznej szyby i hardtop łączą się. W tej chwili jest za dużo szumu wiatru.

Co myślicie o materiale z tkaniny po wewnętrznej stronie dachu zamiast mieć go solidnym? Myślałem o jakimś tłumieniu hałasu, które również izolowałoby i dobrze wyglądało. Chcę zmniejszyć temperaturę wewnętrznej powierzchni dachu, gdy świeci słońce. Świetnie byłoby również pochłonąć trochę hałasu.

Jeśli chodzi o cenę, jeśli NIE jest to włókno węglowe, powinno być znacznie tańsze i prawdopodobnie niezbyt ciężkie. Materiały, na które patrzę, można malować lub laminować, więc dla wyglądu można zastosować fałszywe włókno węglowe.

#18 ·
Całkowicie zgadzam się z listwą przeciwdeszczową i wymyśleniem gładszej krawędzi.

Dwa inne oczywiste obszary to wypełnienie luki z przodu dachu i ramy przedniej szyby. Niektóre samochody potrzebują trochę wypełniacza, a inne większej luki ze względu na zmienność w produkcji naszych samochodów. Drugim obszarem, który naprawdę chcę naprawić, jest luka, w której przednia szyba, przód bocznych szyb i hardtop łączą się. W tej chwili jest za dużo szumu wiatru.

Co myślicie o materiale z tkaniny po wewnętrznej stronie dachu zamiast mieć go solidnym? Myślałem o jakimś tłumieniu hałasu, które również izolowałoby i dobrze wyglądało. Chcę zmniejszyć temperaturę wewnętrznej powierzchni dachu, gdy świeci słońce. Świetnie byłoby również pochłonąć trochę hałasu.

Jeśli chodzi o cenę, jeśli NIE jest to włókno węglowe, powinno być znacznie tańsze i prawdopodobnie nie dużo cięższe. Materiały, na które patrzę, można malować lub laminować, więc dla wyglądu można zastosować fałszywe włókno węglowe.
Tkanina po wewnętrznej stronie byłaby niesamowita. Głosowałbym na Alcantara. Wygląda luksusowo.