Alfa Romeo 4C Forums banner
21 - 40 of 276 Posts
OEM (kołpaki środkowe Giulia 60mm) zostały dodane - dla @Alfanut
Piękne felgi. 😍 Coraz bardziej podobają mi się pełnokolorowe emblematy. Pod twoim samochodem jest prawie ostry cień. Chmury w końcu mogą się przerzedzać. W tym tygodniu tutaj brak szczęścia. Nadal pochmurno, ale opony zostaną dziś założone na moje felgi.
Edycja: Słońce świeci dziś rano. Zakładam dziś rano dwie opony na felgi.

Discussion starter · #24 ·
u.k.sharif, masz szczęście, że masz reflektory fly-eye - i niesamowity czerwony lakier/złoto-brązowe felgi Stefania.
Prawie zamieniłem go po 4 latach na czerwoną coupe z ksenonami. Zdecydowałem się tego nie robić i cieszę się, że tego nie zrobiłem

Postawa, jaką te koła mu dały, sprawia, że ​​szczerze mówiąc, czuje się o wiele bardziej wyjątkowo. Prawdziwy mały supersamochód teraz.

Prawie go zamieniłem po 4 latach na czerwone coupe z ksenonami. Zdecydowałem się tego nie robić i cieszę się, że tego nie zrobiłem.

Postawa, jaką te koła mu dały, sprawia, że ​​szczerze mówiąc, czuje się o wiele bardziej wyjątkowy. Teraz prawdziwy mały supersamochód.
Wygląda niesamowicie. Uwielbiam światła pająka. Nie podobały mi się lata temu, ale zrobiłem na nich pełne 180 stopni.

Podobają mi się też kolorowe nakrętki.👍🏻

Discussion starter · #26 ·
Wygląda niesamowicie. Uwielbiam pająkowe światła. Kiedyś nie, ale zmieniłem o 180 stopni.

Podobają mi się też kolorowe nakrętki.👍🏻
Tak, całkowicie się z tobą zgadzam, u mnie to samo. Myślę, że RA z oczami owada i RC z ksenonami to dwa najlepsze połączenia!

Tak, cieszę się, że wytrwałem z nakrętkami, myślę, że sprawiają, że koła wyróżniają się w tej kombinacji kolorów. Dziś dostałem kilka komplementów, jak to wszystko wyglądało, na pewno będzie ich o wiele więcej w miesiącach letnich, kiedy nie będzie cały czas ciemno

• Like
Reactions: John4C
OEM (kołpaki środkowe Giulia 60 mm) zostały dodane - dla @Alfanut
👉🏻OEM (Giulia 60mm kołpaki środkowe):
Czy to właściwy rozmiar, aby wymienić kołpaki w kołach Johna?
(w kołach OEM 4C ma to 50 mm, czy to prawda?)

• Like
Reactions: u.k.sharif
👉🏻OEM (Giulia 60mm center caps):
Czy to właściwy rozmiar, aby wymienić nakładki na kołach Johna?
(na kołach OEM 4C ma to 50 mm, czy to prawda?)
To prawda, te nowe koła wymagają kołpaków o średnicy 60 mm. Kołpaki oem 50 mm są za małe.

Discussion starter · #34 ·
@u.k.sharif - gdzie kupiłeś swoje kołpaki środkowe Giulia 60mm?
👉🏻OEM (kołpaki środkowe Giulia 60mm):
Czy to właściwy rozmiar, aby wymienić kołpaki w kołach Johna?
(w kołach OEM 4C jest to zamiast tego 50 mm, czy to prawda?)
Witajcie panowie

60 mm to rozmiar. Pasuje bardziej ciasno z przodu, wymaga trochę finezji i walki, ale w końcu się zmieści.

Jestem w Wielkiej Brytanii, więc to te, które kupiłem (Shop4Parts)

Przepraszam @davenorcal, ale myślę, że Euro Compulsion sprzedaje je po twojej stronie stawu.

• Like
Reactions: davenorcal
wymaga trochę finezji i walki, ale w końcu się uda.
👉🏻To dobra wiadomość dla nas wszystkich: John4C wyrzekł się ius primae noctis... a jego koła wciąż są dziewicze!

Zanim założę nowe koła na Rosie, zamierzam opublikować kilka zdjęć porównujących standardowe opony Pirelli z oponami, które zakładam, a które mają takie same parametry jak opony Pirelli.
Po pierwsze przód: Pirelli PZero i Michelin Pilot Super Sports, oba w rozmiarze 205/45x17.
Zwróć uwagę na nieco niższy profil Michelina, podczas gdy ma on co najmniej 1 cm szerszy bieżnik niż Pirelli.
Kolejny powód, by poszukać dobrych 215/45x17, aby przywrócić nieco wysokość jazdy. Myślę, że 215 z przodu będą dla mnie wystarczająco szerokie, jeśli uda mi się zdobyć odpowiednią oponę.
(Stare opony Pirelli, uprzejmie przekazane przez Gilles27)

Pirelli P-Zero po lewej, Michelin Pilot SS po prawej.

Michelin Pilot SS 205/45x17 na felgach BSPK o szerokości 7,5”.

Pirelli P-Zero 205/45x17 AR na felgach oem o szerokości 7”.

Opony tylne to Pirelli P-Zero AR na felgach oem i opony Continental Sport Contact 6 na felgach BSPK 9”. Oba mają rozmiar 235/40x17.
Zwróć uwagę na nieco wyższy profil Continental, podczas gdy w tym przypadku szerokości bieżnika wydają się identyczne.

Pirell P-Zero AR 235/40x18 po lewej i Continental Sport Contact 6 po prawej

Zdjęcia kół w moim 4C nadejdą. Zaczęło padać po obiedzie (nie chcę zmoczyć rowerów, ponieważ muszę je przesunąć, aby uzyskać dostęp do lewej strony samochodu), ale postaram się je założyć dziś po południu, jeśli/kiedy deszcz ustanie.

@Alfanut - Na podstawie twoich postów wydaje się, że byłeś bardzo pilny w tym procesie, więc zastanawiam się, czy wszystkie trzy marki opon spełniły opublikowane specyfikacje wymiarowe?
Do tej pory wydają się być bardzo zbliżone do specyfikacji. Spodziewałem się, że Continentale będą nieco wyższe niż Pirellis i tak się stało, nawet na felgach 9”. Spodziewałem się również, że Michi SS 205 będzie szerszy niż Pirelli 205 i tak jest. Czego się nie spodziewałem, to różnica w średnicy dwóch opon o szerokości 205. Tire Rack podaje je z dokładnie takimi samymi średnicami, ale ku mojemu zaskoczeniu Michelin Pilot Super Sport ma faktycznie nieco niższy profil. Dlatego zamieściłem kilka zdjęć porównujących kupione przeze mnie opony, aby dać do myślenia. Ze względu na wąskość Pirelli, siedzi na feldze 7” tak samo jak 205 Michi na feldze 7,5”.
Image

Image

21 - 40 of 276 Posts