Alfa Romeo 4C Forums banner
121 - 139 of 276 Posts
Zacznę:
  • Matrix Gold (samochód to Rosso Alfa)
  • 18/19
  • Michelin PSS (225/40 R18 & 265/35/R19)
  • Zawieszenie seryjne

Dodam w ten weekend oryginalne kołpaki, żeby zobaczyć jak wyglądają. Uwielbiam obecne, ale myślę, że kontrast kolorów jeszcze lepiej pokaże wklęsłość.
Cześć @u.k.sharif, jaką szerokość mają Twoje felgi?

Koła John4C „Stefania” Hyper Silver 18”/19” w końcu…👍🏻
Image
Image

Otrzymałem swoje. Nie sądziłem, że będę mógł zamontować je przez kilka tygodni, ale nie mogłem się powstrzymać... więc to zrobiłem. 😊
Niestety pogoda była okropna i nie mam zdjęć godnych tych kół. Ale są świetne. Podwójnie szczotkowany gunmetal. Znowu, zdjęcia są okropne. Uwielbiam je. View attachment 149639
View attachment 149640
View attachment 149636
View attachment 149637
View attachment 149638
Są naprawdę fajne. Wyglądają świetnie!

Otrzymałem swoje. Nie sądziłem, że będę mógł zamontować je przez kilka tygodni, ale nie mogłem się powstrzymać... więc to zrobiłem. 😊
Niestety pogoda była okropna i nie mam zdjęć godnych tych kół. Ale są świetne. Podwójnie szczotkowany gunmetal. Znowu, zdjęcia są okropne. Uwielbiam je. View attachment 149639
View attachment 149640
View attachment 149636
View attachment 149637
View attachment 149638
Ooooh, super! Dostaję Teklas w tym samym wykończeniu. Bardzo podekscytowany. Wygląda świetnie z bielą! 👍🏼

Ooooh, super! Dostaję Teklas w tym samym wykończeniu. Bardzo podekscytowany. Wygląda świetnie z białym! 👍🏼
Wyglądają świetnie z trofeo white. Żałuję, że nie byłem na tyle odważny, żeby zrobić również szczotkowany szampan. Uwielbiam też sposób, w jaki wyglądają z trofeo white. Moi bardziej melaninizowani przyjaciele nalegali, a ja się wycofałem. Te są niesamowite. Szczotkowanie rzuca światło, kolorystyka wygląda jak fabryczna (czego chciałem) i są tak łatwe do czyszczenia.
Być może połowa z każdego byłaby rozwiązaniem i wtedy mógłbym obrócić samochód w zależności od mojego nastroju🤔. Tak czy inaczej, jestem więcej niż zadowolony. I nie, @John4C, nie kupuję drugiego zestawu. Przynajmniej na razie. Lubię moją żonę i chcę ją też zatrzymać.😇
Jeśli ktoś czeka na zamówienie, przestań czekać! Niesamowite felgi. Świetna cena. Niestandardowy kolor i wykończenie. Idealnie ustawia opony. Po kilku dynamicznych jazdach uwielbiam zwiększoną szerokość rozstawu. A+.

Dziś była moja kolej....

Gabriella's
przód 18' 7.5j et 34
tył 19' 8.5j et 30
Satynowa czerń
standardowe Pirelli
standardowe zawieszenie

Nowe Pirelli

View attachment 147578

Starannie zamontowane i wyważone
View attachment 147579
View attachment 147580

Na samochodzie

View attachment 147581

Widoki z boku

View attachment 147583

View attachment 147584

Rozciągnięte oem Pirelli 205 na feldze 7.5J (to samo rozciągnięcie w porównaniu do Pirelli 235 na feldze 8.5j, bardzo dobrze dla mnie)

View attachment 147585

(y)
View attachment 147586

Szczęśliwy facet!
Zauważyłem, że mam (trochę) postawę jak w konfiguracji Alfanuts (z pierwszym zestawem opon), którą uwielbiałem(y)

Dzięki John. Bardzo zadowolony z moich kół. Uwielbiam je na moim samochodzie.(y)
Nowsza postawa z dystansami tylnymi Eibach 5mm

Image

Image

5 mm to niewiele, ale wydaje się robić dużą różnicę. Może spróbuję, czy potrzebujesz dłuższych śrub do kół?

edit
Masz nowe felgi, czy mają one i tak większą szerokość?
Tak, wymagane są nowe śruby. Oem ma 22 mm, więc należy użyć śruby o długości co najmniej 27 mm (moja ma 28 mm).
Też myślałem, że nie zrobi to dużej różnicy....ale zrobiło.
Nowe tylne koło miało 8,5j et30 19'. Chciałem tak. Nie chciałem, żeby mój zestaw był równo z moimi błotnikami.
Zdecydowałem się spróbować z 5 mm dystansem tylnym. NIE są one centryczne. Kołnierz ma wystarczająco dużo materiału, więc koło nadal na nim spoczywa z dystansem na miejscu. Jestem zadowolony z moich wyników. Moje tyły są teraz prawie równo (wciąż nie, ale tak lubię) z moimi błotnikami.
Minusem jest dodanie 130 gramów dodatkowego dystansu....:LOL:

I oto jesteśmy!! :love:

Przód - 18 x 7,5 Gabriella 26 et z 225/40ZR 18 Super Sport
Tył - 19 x 9 Gabriella 30 et z 255/35ZR 19 Super Sport
Kołpaki środkowe - kapsle 60mm Giulia QV.

Wszystko na standardowym zawieszeniu Launch Edition

Na początku było to trochę przytłaczające, ale kiedy samochód stanął na ziemi, a zwłaszcza gdy patrzyłem, jak mój syn prowadzi go za mną. Wygląda zajebiście niesamowicie.

Jeśli ktoś się waha, SKOCZ! Naprawdę musisz zobaczyć samochód osobiście, ponieważ zdjęcia nie oddają mu sprawiedliwości.

@John4C wielkie dzięki, samochód wygląda niesamowicie, wyślę Ci PW, ponieważ kolega też chce zestaw.

Attachments

I jesteśmy!! :love:

Przód - 18 x 7,5 Gabriella 26 et z 225/40ZR 18 Super Sport
Tył - 19 x 9 Gabriella 30 et z 255/35ZR 19 Super Sport
Zaślepki środkowe - zaślepki 60mm Giulia QV.

Wszystko na standardowym zawieszeniu Launch Edition

Na początku było to trochę przytłaczające, ale kiedy samochód stanął na ziemi, a zwłaszcza gdy zobaczyłem, jak mój syn prowadzi go za mną. Wygląda zajebiście.

Jeśli ktoś się waha, SKOCZ! Naprawdę musisz zobaczyć samochód osobiście, ponieważ zdjęcia nie oddają mu sprawiedliwości.

@John4C wielkie dzięki, samochód wygląda niesamowicie, wyślę Ci PW, ponieważ kolega też chce zestaw.
Pięknie, Joe….Bardzo zadowolony, że dyskusja na temat przesunięć nie poszła na marne. Wyglądają idealnie w moich oczach.

Świetnie, Joe….Bardzo się cieszę, że dyskusja na temat offsetów nie poszła na marne. Wyglądają idealnie w moich oczach.
Żeby było absolutnie idealnie w mojej opinii, opony powinny mieć rozmiar 215/40 18 i 245/35 19. na felgach 7,5 cala i 9 cali, jeśli wybierasz Micheliny.
Inne marki mogą się różnić, ponieważ wszystkie budują i mają różne barki w swoich oponach.
Podsumowując, samochód to twardo wyglądająca chihuahua na sterydach!

Co trzeci tydzień myślę o zmianie koloru moich kół na coś jaśniejszego. To nie jest jeden z tych tygodni. Dziś wyglądały pięknie w świetle wczesnego popołudnia. Aparat w telefonie nie do końca to uchwycił, ale kurczę, wyglądały dziś wyjątkowo ładnie.
Image

Image

Image

121 - 139 of 276 Posts