Alfa Romeo 4C Forums banner

Oszust sprzedaje części.

1.8K views 20 replies 9 participants last post by  Alfanut  
#1 ·
Uważaj na tego oszusta. Mówi, że ma części Alfa. Oszukał mnie na tej stronie.
Claz2
OSZUST: Daniel Meyer
469-546-5390
Adres Venmo: @daniel-meyer-263
jabzzz770@gmail.com

#6 ·
Uważaj na tego oszusta. Mówi, że ma części Alfa. Oszukał mnie na tej stronie.
Claz2
OSZUST: Daniel Meyer
469-546-5390
Adres Venmo; @daniel-meyer-263
jabzzz770@gmail.com
Jakich części szukasz? Właśnie odbyłem podróż do Teksasu i załadowałem ogromną ciężarówkę z @AlfaNY

Daj nam znać... Zajmę się wysyłką.

#13 ·
Wygląda na to, że wrócił jako Roy32 i właśnie oszukał mnie na 1200 $. Szkoda, że miało się to zacząć na tym forum, ale ostatecznie to moja wina. Jak tylko zawarłem umowę na osłonę silnika, zacząłem dostawać SMS-y z pytaniem, czy szukam części, którymi byłem zainteresowany w innych wątkach z ogłoszeniami. Jedynym sposobem, w jaki jabzzz770@gmail.com mógł poznać mój numer telefonu, było to, że był tą samą osobą co Roy32.

#14 ·
Wygląda na to, że wrócił jako Roy32 i właśnie oszukał mnie na 1200 $. Szkoda, że miało się to zacząć na tym forum, ale ostatecznie to moja wina. Jak tylko zawarłem umowę na osłonę silnika, zacząłem dostawać SMS-y z pytaniem, czy szukam części, którymi byłem zainteresowany w innych wątkach ogłoszeń. Jedynym sposobem, w jaki jabzzz770@gmail.com mógł poznać mój numer telefonu, było to, że był tą samą osobą co Roy32.
Bardzo mi przykro to słyszeć.
Zbanowałem danego użytkownika (był co najmniej wątpliwy, do tej pory).
Ale tak, trzeba uważać. My (moderatorzy) naprawdę nie mamy pewności co do intencji każdego nowego użytkownika.
Boty są łatwe do zidentyfikowania i usuwamy ich dosłownie dziesiątki każdego tygodnia. Ale kiedy za klawiaturą siedzi prawdziwa osoba, robi się trudniej. Zwłaszcza, że jest to forum globalne i angielski nie zawsze jest ich pierwszym językiem. Staramy się dawać potencjalnym nowym entuzjastom 4C korzyść z wątpliwości, dopóki nie będziemy pewni, że tu nie należą.

#15 ·
Jeśli wygooglujesz jabzzz770@gmail.com, otrzymasz mnóstwo trafień na różnych forach, w których ludzie skarżą się, że to oszust. To takie irytujące! Wniosek jest taki, że naprawdę nie można ufać anonimowej osobie po drugiej stronie internetu. Musisz koordynować sprzedaż za pośrednictwem strony trzeciej, takiej jak eBay, gdzie masz ochronę i odwołanie, lub spotkać się z tą osobą. Lub jeśli możesz to zrobić, nie płać, dopóki nie będziesz miał przedmiotu w ręku. Podkreśla to, jak pomocne mogą być spotkania i inne wydarzenia - przynajmniej możesz zobaczyć prawdziwych ludzi za nazwami ekranów, jeśli kiedykolwiek będziesz handlować lub wymieniać się. Możesz również uzyskać pewien komfort z ciągłej odpowiedzialnej obecności niektórych prawdziwych sprzedawców na tych stronach, prowadzących prawdziwe firmy.

#16 ·
Przykro mi widzieć, że ktoś został oszukany. Niestety, to też spora suma. Nigdy łatwo nie rozstawaj się ze swoim ciężko zarobionym pieniądzem. Zawsze zrób kilka testów, poproś o zdjęcia przedmiotu z dzisiejszą gazetą lub laptopem otwartym na forach 4C. Lub poproś o film, łatwy do zrobienia na WhatsApp lub czymś podobnym. Albo trzymaj się długoletnich członków.

#17 ·
Mam też dość nowicjuszy, którzy publikują dziwne wątki, którzy są niejasni, dajemy im trochę luzu, ale prawdopodobnie musimy ich zbanować wcześniej niż później, że Roy32 założył wątek (o kupnie kota dla swojego taty) i przyciągnął wielu dziwaków, którzy wszyscy zostali zbanowani, czerwona flaga, przyciągająca więcej oszustów.